top of page

Uvjeti i odredbe

UVJETI KORIŠTENJA

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj online trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je Kalisi obrt.
Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te sa time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.
Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.kalisidesign.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija I ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.
Kalisi obrt, putem Internet trgovine omogućuje kupnju samo asortiman robe (vjenčanice i haljine - svečana odjeća) koji se nalazi u web prodaji. Proizvodi su detaljno opisani, boja proizvoda može varirati uslijed postavki monitora i rasvjete. 
Cijene su izražene u Eurima, PDV nije obračunat. Subjekt nije u sustavu PDV-a prema čl.90 Zakona o PDV-u.
Cijena naručene robe vrijedi po izradi ponude u trenutku narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile na taj dan. 
Kalisi obrt zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.
Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive van EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac, a ti troškovi ovise o samoj narudžbi te će kupac o njima biti naknadno obaviješten. 
Uvjeti poslovanja odnose se na internet trgovinu.
( odnosi se na povrat robe i sredstava, reklamacije i prigovori )

uvjeti korištenja

NARUDŽBE

Kalisi obrt vrši isporuku robe dostavnoj službi nakon vidljive uplate na računu.
Ukoliko naručeni proizvod nije trenutno dostupan, kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte, a ako je proizvod rasprodan i trajno nedostpan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN

Na kraju narudžbe sustav će vam generirati narudžbenicu po kojoj uplaćujete.
Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice.
Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe.
U opis plaćanja također koristite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu.
Nakon vidljive uplate Vašu narudžbu pakiramo i šaljemo.
Također, Vaš račun šaljemo zajedno sa narudžbom u paketu.

način plaćanja

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10. Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na kalisidesign@gmail.com ili na adresu: Kalisi design, Gaječka 10a, Gajec, 10362 Kašina.
Pri tome je potrebno navesti  ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora na koji ćemo pismeno odgovoriti u roku od 15 dana od primitka prigovora
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.
Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda. 
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Sav sadržaj na stranici www.kalisidesign.hr je vlasništvo Kalisi obrt te ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama.
Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva  u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja, te nije dozvoljeno reproducirati, distibuirati, modificirti, prodavati ili sudjelovati u prodaji bilo kojeg dijela sadržaja stranice.

zastita osobnih podataka

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Kalisi obrt se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca,  poštujući sve relevantne zakone i propise, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje obveza slanja naručenih proizvoda te se svi podaci strogo čuvaju i poštuju načela zaštite privatnosti.
Obrada osobnih podataka je u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka, te Kalisi obrt određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovorna je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom i/ili elektronskom obliku.
Kalisi obrt, u skladu sa zakonskim i regulatornim zahtjevima je imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja vezana za obradu osobnih podataka ili ostvarivanje prava na zaštitu osobnih podataka.
Kontakt: kalisidesign@gmail.com
Adresa: Kalisi obrt, Gaječka 10a, Gajec, 10362 Kašina

 

Osobni podaci koji se prikupljaju ovise o vrsti usluge koju pružamo našim  korisnicima, namjeri kupca da koristi naše usluge, o vrsti ugovora kojeg sklapamo, kao i o namjeri kupaca da koriste svoja prava temeljena na zakonskim i regulatornim odredbama o zaštiti osobnih podataka. 
 

U prvom redu radi se o podacima bez kojih ne možemo izvršiti uslugu, a uključuju:
-osnovne osobne podatke (ime i prezime)
-osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, mail adresa)
-podatke vezane uz korištenje web stranice i shopa www.kalisidesign.hr
-ostale osobne podatke nužne za ostvarenje klijentovih prava temeljenih zakonskim odredbama o zaštiti potrošača

 

Osnovni podaci koje Kalisi obrt prikuplja  i način upravljanja osobnim podacima je u svrhu kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge iz vlastite ponude te kako bi ispunila zakonske i regulatorne obveze.
Ako od nas traže relevantni zakonski propisi, za određene ćemo razloge dodatno tražiti od korisnika izričitu privolu koju klijenti u svakom trenutku imaju pravo povući.
Kalisi obrt će kod prijave zatražiti od kupca određene osobne podatke: ime i prezime, e-mail adresa, korisničko ime i lozinka te na taj način kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.
Razlozi zbog kojih obrađujemo osobne podatke radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza su:
-prodaja roba i usluga
-prodajne i marketinške aktivnosti
-ugovorni odnos
-upravljanje i zaprimanje prigovora, pritužbi i reklamacija
-dostava kupljene robe
-postupak naplate
-spriječavanje i otkrivanje prijevare

 

Pristup osobnim podacima će biti omogućen trećim stranama samo ukoliko je nužno i to: državnim tijelima i tijelima javne vlasti koja u svrhu provedbe zakonskih obveza imaju pravo pristupa osobnim podacima. 
Obrada osobnih podataka će biti obrađivana unutar Europskog gospodarskog područja (EGP) od strane izvršitelja obrade koji su navedeni u poglavlju Pristup osobnim podacima, a čija je odgovornost i obveza zaštite osobnih podataka i čuvanja njihove povjerljivosti definirana ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama i zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka.
 

Ostvarenje prava je  zakonski predviđeno, te klijent ima pravo na informacije o obradi njegovih osobnih podataka; povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ako osobne podatke obrađujemo uz danu privolu; ispravak ili dopunu osobnih podataka kako bi uvijek bili točni; brisanje osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe; podnošenje prigovora Kalisi obrtu ili nadležnom državnom tijelu.
 

Pravo na prigovor nadzornom tijelu moguće je podnijeti Kalisi obrtu i Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr
 

Čuvanje osobnih podataka ovisi o svrsi obrade te se podaci prikupljeni samo zbog pružanja prodajnih transakcija ili pružanja drugih usluga, čuvaju 12 mjeseci od datuma zadnje transakcije u kojoj su korišteni (primjerice transakcija isporuke, dostave, reklamacije i sl.)
 

Podaci prikupljeni zbog obrada temeljeni na zakonskoj osnovi, čuvaju se sukladno vremenskim ograničenjima odredaba predmetnog zakona (primjerice Zakon o računovodstvu i sl.). Navedene podatke ustupamo ugovorenim poslovnim partnerima, pružateljima logističkih usluga u svrhu izvršenja ugovorenih usluga.

OSNOVNI PODACI

Naziv: Kalisi obrt
Sjedište: Gaječka 10a, Gajec, 10 362 Kašina, Hrvatska
Upisano u obrtni registar
MBO: 97676187 
OIB: 52216190869
IBAN PBZ: HR5723400091160447160
Vlasnik: Ljiljana Koprivnjak
kalisidesign@gmail.com

bottom of page